A Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Sportélete

Iskolánk sportéletében az asztalitenisz, a labdarúgás, a röplabda és a szabadidős sportok képviselték azokat a sportágakat, amikben a legkiemelkedőbb eredményeket értük el.
Tradicionálisan kiemelkedő volt mindig is a Radnóti iskola sportélete Győr város iskolai és diáksportjában!

Nemzetközi és hazai sikerek sokaságát őrzik a sportfolyosó vitrinjei és az iskola sportjának múltját és jelenét megörökítő évkönyvek, írások, fényképek és relikviák. Sok sportág bajnokai és válogatottjai tanultak és sportoltak iskolánk falai között. Szabadidős sportéletünk nyaranta a Balaton partján sport és nyelvi táborozással telt Szárszón. Révfülöpön generációk nőttek fel felejthetetlen emlékekkel. Az erdei iskola programunk Zánkán indult és teljesedett ki. Telente síeltünk a szlovák és osztrák havasokban, sportkarácsonyainkon, Olimpiai Klubunk rendezvényein, több mint száz híresség a magyar sportéletből volt iskolánk vendége és sportolt diákjainkkal, vagy tartott élménybeszámolót!

Asztaliteniszben saját termet csináltunk a gyerekeknek a Radnóti és a Vigh Ernő Asztalitenisz Emlékversenyen több szászan megfordultak már. Közös városi projectet dolgoztunk ki az ország egyik legkorszerűbb edzés és verseny centrumával, a Club Arénával!

Labdarúgásban évtizedeken át legjobbak között voltunk Diákolimpia országos döntőkön szerepeltünk, megnyertük a régió legkiemelkedőbb tornáit, a Fehér Miklós Emléktornát, a Nemak Kupát , Bozsik tornákat több korosztályban. A győri női, leány utánpótlás alapjainak meghatározói voltunk a Győri Dózsa és az ETO FC Győr számára sok korosztályos válogatottat adtunk. A dr. Lakat Károly Emléktorna, ami iskolánk legkiemelkedőbb sportolójának, a kétszeres olimpiai bajnok edzőnek állít emléket, az idei év során jubilál, az országban egyedülálló!
Röplabda sportágban is minden évben indultunk és indulunk, három korosztályban, az alapfokú bajnokságban és a diákolimpiai megmérettetéseken. Számos bajnoki címet szereztünk az elmúlt évtizedekben.

Iskolánk sportfolyosóján márvány emléktábla őrzi az iskola sportéletének egyik legkiemelkedőbb személyének emlékét, Vígh Ernőjét, aki két sportágban végzett társadalmi munkájával életművet alkotott!
Az egészségnevelés napi gyakorlatát erősítette, és erősíti ma is az 1986-ban megalakult iskolai Diáksportkör. Mely versenyeivel (alapfokú bajnokság, diákolimpia), rendezvényeivel (őszi egészség és sportnap, sportkarácsony, Röplabda Mikulás Kupa, Kihívás Napja, jégnap, bakonyi kirándulás a diákönkormányzattal karöltve) számtalan lehetőséget biztosít a tömegesítés mellett a sportban kiemelkedő tanulók tehetséggondozására is a mai napig.
Széles körben építettünk ki nemzetközi sportkapcsolatokat és utaztattuk diákjainkat Szlovákiába, Csehországba, Ausztriába, Németországba, Olaszországba, Hollandiába.

Szerepeltünk nagyon sok médiában, írott sajtóban és televíziókban. Az egyik leghangosabb élményünk a Nagy Vagy országos sportjátékban való részvételünk volt két alkalommal is. A győri Radnóti és a sport a múltban, a jelenben és a jövőben is közös védjegy volt, van és lesz!

Hajrá Radnóti!!!