Küldetés

Radnóti Alapítvány a Gyermekekért, az Iskoláért

A Radnóti Alapítvány a Gyermekekért, az Iskoláért már húsz éve áll a győri Radnóti iskola szolgálatában. Vagyonát a befizetett adók egy százalékából, rendezvények szervezéséből, civil szervezetek számára kiírt pályázatokon elnyert forrásokból biztosította és gazdagította. Minden tanévben támogatott hátrányos helyzetű gyermekeket, hozzájárult a tehetséges gyermekek fejlesztését szolgáló programok költségeihez. Mindemellett segítette az iskola eszközállományának fejlesztését, a tantermek korszerűsítését.

Működésének kezdete óta szervez táborokat, erdei iskolát, melyek programjai az egészség és környezeti nevelést, a honismeretet, hagyományőrzést, az idegen nyelvek tanulását, alkalmazását segítették.

A táborok céljainak, programjainak megvalósulásában táboroztatásban gyakorlott pedagógusok segítségét veszi igénybe.

Ezek a táborok többet nyújtanak, mint a meghatározott célok elérése. A gyerekek a megszokott környezetüktől távol megismerkedhetnek hazánk más tájaival, az együtt töltött idő alatt toleranciát gyakorolnak, alkalmazkodó képességüket csiszolják, megtanulják önállóan beosztani idejüket. A programokba beiktatott túrák, kirándulások az egészséges életmódhoz szoktatják a gyerekeket. Segítségével kialakul az igény a 10-14 éves korosztályban a tartalmas időtöltés iránt.

Az Alapítvány továbbra is várja a szülőknek, iskolánk volt diákjainak, és a támogató kedvű szervezeteknek a segítségét, hogy a gyermekekért és az iskoláért tudjon tevékenykedni.