Nyelvi tábor

A Győri Radnóti Miklós Általános Iskola, a Győri Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola és a Győri Móra Ferenc Általános Iskola közös csapata nyelvi táborozáson vett részt július 1-6-ig az ausztriai Obervellach városában.

A délelőtti órákon és a városi „Kérdezz-felelek” alkalmával a sok lehetőségünk nyílt a német és az angol nyelv gyakorlására. A délutánokat tartalmas programokkal töltöttük meg. Karintia tartomány gazdag a természeti szépségekben, a történelmi emlékekben és a lehetőségekben.

Jártunk a Mölltal- gleccsernél 3150 méter magasan, hajókáztunk az Ossiacher tavon, jártuk a makákó majmok szabad birodalmában, Gmündben pedig a Porsche Múzeumban voltunk. Végigsétáltunk Európa legnagyobb vízzáró gátján, a Maltatalon. 120 métert csúszdáztunk a 71 méter magas Pyramidenkogelból. Wörthersee partján elterülő Minimundusban megcsodálhattuk a világ 156 legszebb építményének makettjét és a világegyetem kialakulását élhettük át a Planetáriumban.

Köszönjük szervező tanárainknak Kiss Lászlóné Ildi néninek és Kissné Horváth Adél tanárnőnek, akik mindent megtettek, hogy szép élményekkel gazdagodva térjünk haza.