Farsang

„Itt a farsang, áll a bál…”

Vízkereszt napjától hamvazószerdáig tart a farsang. Amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, életöröm, szórakozás, bolondozás, tánc, népünnepélyek, karneválok jellemeznek. Azaz az önfeledt ünneplés a húsvéti böjt előtt. Ez a közelgő tavasz örömünnepe, egyben a tél és a tavasz jelképes küzdelmének a megjelenítése.

Iskolánkban mi is már nagyon várjuk a tavaszt. Így a tél borús felhőit messze elkergetve, hangos vigasságba kezdtünk, s 2019. február 8-án megrendeztük saját farsangi bálunkat.

Délután kettőkor már az alsósoktól zsibongott a tornaterem, mely igazi farsangi díszben pompázott (köszönet érte Tóth Judit tanítónőnek, s a kis alsós szorgos kezeknek). Ezen a délutánon szinte minden kisgyerek belebújt valakinek a jelmeze mögé. Volt olyan apróság, akit fel sem lehetett ismerni, olyan jó volt a maszkja!

A mulatságot az Itt a farsang áll a bál c. gyermekdal tánca nyitotta meg, majd a Kacsatánc zenéjére roptunk egy jót. Ezután következett a jelmezes felvonulás. A zsűrinek nagyon nehéz feladata volt.

A jelmezverseny díjazottjai:

  1. a cica jelmezben Horváth Eszter
  2. a sheriff jelmezben Nagy Noémi
  3. a sültkrumpli jelmezben Guba Levente
  4. a alma jelmezben Oláh Balázs

Az eredményhirdetést követően mindenki a saját osztálytermébe vonult, ahol az osztályfőnökök irányításával folytatódtak tovább a színes programok. Volt pl. székfoglalós játék, ügyességi versenyek szívószállal, limbózás, lufis játékok, táncverseny, ügyességi, logikai feladatok teljesítését követően a zsákbamacskák is gazdára találtak stb.

Alighogy a kicsiknek véget ért a farsang, a nagyobbak foglalták el a tornatermet. A felső tagozatosok is színes programokon vehettek részt az esti órákban. (köszönet érte Kiss Lászlóné Ildi néninek a pedagógiai munkaközösség vezetőjének)

Ahol legfőbb segítőnk Dukai Gábor volt, aki a BRO’n’SIS Egyesület vezetője, a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség kitüntetett sporttáncosa. Gábor kis csapatával megint egy fergeteges koreográfiát tanított meg lelkes tanulóinknak.

Ezen kívül voltak osztályvetélkedők, s karaoke is.

Közben a büfében bőségesen csillapíthatták éhségüket és szomjukat a gyerekek, s a megfáradt kollégák is!

Az elmúlt évek talán legsikeresebb iskolai farsangi bálját élhettük át közösen. Vidám órákat töltöttünk együtt!

A farsangot szervezte:

Sütöriné Hada Ildikó
DÖK-vezető

További képek