Pénz7

Ebben a tanévben ismét csatlakoztunk a pénzügyi és vállalkozói témahéthez, a Pénz7-hez, amely az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik. A program célja, hogy a diákok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.

A témahéten 3-7. évfolyamosaink pénzügyi, 8. évfolyamosaink vállalkozói ismereteit gyarapítottuk. Az év pénzügyi témája, az „Okosan a befektetésekről” volt, amely mellett 8. osztályosaink óráin a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kapott.

A Pénz7 tanóráin a diákok játékos formában, élményszerűen sajátíthatták el a pénzügyi ismereteket.

5-7.osztályosaink mérlegképek alapján családok bevétel és kiadás kapcsolatait elemezték, felismerték a megtakarítás lehetőségét. A családok havi, illetve évi megtakarításait határozták meg. Néhány befektetési formát ismertek meg és összerendelték a megtakarítási célokkal.

7. évfolyamon a kockázat és a hozam fogalmának bevezetésére, a befektetések hozamának és kockázatának meghatározására is sor került.

Az osztályfőnöki és matematika órák keretében megvalósuló élményalapú tanórai anyagok segítségével a pedagógusok interaktív módszerekkel ismertették meg a diákokat a pénzügyi alapfogalmakkal. Sor került a befektetések legfontosabb jellemzőinek tudatosítására is.

A 8. osztályosoknak Vasvári Bálint az INNONET Innovációs és Technológiai Központ műszaki igazgatója tartott órát. Megosztotta a diákokkal tapasztalatait, beszélt a vállalkozások indításáról, vezetéséről, szakmai sikerekről.  A tanulók feltehették a témával kapcsolatos kérdéseiket, melyre szívesen válaszolt. Megtudhatták, mi a különbség egyes vállalkozási formák között, mi szükséges egy vállalkozás indításához, milyen nehézségekkel kell szembenézni és mitől lesz sikeres egy vállalkozás.