MIKULÁS LÁTOGATÁSA ISKOLÁNKBAN – 2019. december 6.

Jónak lenni jó!

Az advent szó jelentése eljövetel. Iskolánkban mi is megpróbálunk ebben az időszakban elcsöndesedni, egymásra jobban odafigyelni, szívünket kitárva a másik felé.

Az advent nyitó ünnepe egyedül a gyermekeké. Akik Mikulás ünnepére kifényesítik csizmácskáikat és kiteszik az ablakba, hogy abba tegye Mikulás meglepetés ajándékait.

Őt látni természetesen nem fogják, hisz mostanában már nagyon korán sötétedik. A Mikulás pedig nagyon gyorsan jön és egy pillanat alatt már tova is siet szánjával, mert egy éjszaka alatt a világ összes gyermekét meg kell látogatnia. Amelyik gyerek azonban nagyon szerencsés, az személyesen is találkozhat vele.

Így volt ez a radnótis kisdiákokkal is. Hiszen Sütöriné Ildi néni írt Mikulásnak egy levelet, melyben arra kérte, hogy látogasson el iskolánkba. S ahogy lenni szokott, Mikulás teljesítette is ezt a kívánságot.

A gyerekek nagyon örültek a váratlan vendégnek.  S hogy kipihenje utazása fáradalmait, énekkel, verssel és süteménnyel örvendeztették meg a jóságos öregembert és segítőit, a krampuszokat. Elhangzott a „Hull a pelyhes fehér hó”, a „Rudolf a piros orrú rénszarvas”, „Micimackó” és a „Suttog a fenyves” kezdetű dal. Elverselték Mentovics Éva Mikulás-köszöntőjét, Bódai-Soós Judit Ha én lennék a Mikulás, valamint Az ajándék c. verset.

Végül a Ficánkások az „Ember, ember, december” c. dal eljátszásával zárták a programot.

Mikulásnak nagyon tetszett valamennyi produkció, s viszonzásul minden alsósról felolvasta a mindent látó könyvéből, hogy kiről mi jót, s rosszat hallott, s természetesen szaloncukor is előkerült Mikulás zsákjából jutalmazásként.

S végül megígérte, hogy jövőre is ellátogat a radnótis kisdiákokhoz!

Szervező:

Sütöriné Hada Ildikó
DÖK-vezető

További képek itt