Ügyelet kérése

Tisztelt Szülő!

Ahogy az Ön előtt is ismert, a koronavírus terjedése miatt a Kormány a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött 1102/2020. (III.14.) sz. határozatában, melynek értelmében 2020. március 16-ától a tanulóknak tilos az iskola oktatási célú látogatása. A tantermen kívüli munkarend időtartama alatt a tanulók kerüljék a csoportos találkozásokat, programokat. Felügyeletüket a szülőknek, családoknak kell megszervezni, de egyáltalán nem javasolt, hogy időskorú rokon, nagyszülő vigyázzon a gyermekre.

2020. március 23-27. közötti időszakra vonatkozóan a különösen indokolt esetekben munkanapokon ismételten megszervezzük a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét a szülők igényei alapján. Felhívom a szülők figyelmét arra, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek, s ez a felügyelet nem jelenti iskolai foglalkozás megtartását. Indokolt eset lehet elsősorban például az, ha a szülő munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. De elsődleges a gyermek otthoni felügyelete, hiszen tilos az iskolalátogatás! Felhívom figyelmét, hogy a gyermek ügyelet helyszínére történő eljutásáról a szülőnek kell gondoskodni.

 Kérem, hogy válaszában 2020. március 20-án 11:30 óráig, a 2020. március 23-27-ig tartó időszak vonatkozásában jelezzen vissza rövid indokolás kíséretében, hogy mely napokon, milyen időtartamban igényli a felügyeletet. Abban az esetben, ha nem érkezik jelzés, azt oly módon értelmezzük alapesetként számon tartva, hogy a gyermek felügyelete a szülő által megoldott.

Visszajelzést az alábbi elérhetőségekre kérem:

Tel: 0620/402-3832                            E-mail: igazgato@radnotiiskola.hu

Kérem, hogy a felügyelet igénylésével csak rendkívüli és különösen indokolt esetben éljen a gyermekek és mindannyiunk biztonsága érdekében. A tanulmányok tantermen kívüli, digitális munkarendben történő ellátása továbbra is biztosított lesz az elkövetkezendő időszakban is. Felmerülő kérdés, probléma esetén keresse bizalommal gyermeke osztályfőnökét, ill. az intézmény vezetőségét. Az iskolaépületben munkanapokon kizárólag vezetői ügyeletet tartunk. Együttműködését köszönöm.”

Győr, 2020.03.19                                                                                                                                                                                Sulyokné Kelemen Judit
                                                                       intézményvezető