Planet Budapest

Iskolánk tanulói december 4-5-én részt vettek a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó programon. A nyertes pályázatot Kiss Lászlóné tanárnő és Horváthné Török Melinda pedagógiai asszisztens írta, amelynek köszönhetően a közlekedés, a szállás és étkezés a Meininger Hotelben és a rendezvényen való részvétel teljesen ingyenes volt.

Az első napon a megérkezés után bejelentkeztünk a hotelbe, majd egy hosszú budapesti sétára indultunk. Egy kis szabadidő után a vacsora következett.

Második napon a Hungexpo területére buszoztunk. Itt egy 75 perces időutazás következett, melynek keretében diákjaink megmentették a Földet és a jövő hőseivé avatták őket. Ebéd után végignézhettük a Your Planet interaktív kiállítást, szórakoztató programként megtapasztalhattuk és felfedezhettük, hogy milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, vagy energiaellátása, illetve megismerhettük a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésének fontosságát is.

A Go mobility akadálypályákon a gyerekek különböző elektromos járművek segítségével mehettek vég ig: MonsteRoller, Segway, Elektromos Gokart, Hoverboard.

A programon a 6., 7. és 8. osztály 28 diákja vett részt Kiss Lászlóné és Szabó Judit tanárnők kíséretében