Mikulás az iskolánkban

MIKULÁS LÁTOGATÁSA ISKOLÁNKBAN

2022. december 6.

 

Jónak lenni jó!

Az advent szó jelentése eljövetel. Iskolánkban mi is megpróbálunk ebben az időszakban elcsöndesedni, egymásra jobban odafigyelni, szívünket kitárva a másik felé.
Az advent nyitó ünnepe egyedül a gyermekeké. Akik Mikulás ünnepére kifényesítik csizmácskáikat és kiteszik az ablakba, hogy abba tegye Mikulás meglepetés ajándékait.
Őt látni természetesen nem fogják, hisz mostanában már nagyon korán sötétedik. A Mikulás pedig nagyon gyorsan jön és egy pillanat alatt már tova is siet szánjával, mert egy éjszaka alatt a világ összes gyermekét meg kell látogatnia. Amelyik gyerek azonban nagyon szerencsés, az személyesen is találkozhat vele. 
Így volt ez a radnótis kisdiákokkal is. Hiszen Sütöriné Ildi néni írt Mikulásnak egy levelet, melyben arra kérte, hogy látogasson el iskolánkba. S ahogy lenni szokott, Mikulás teljesítette is ezt a kívánságot.
A gyerekek nagyon örültek a váratlan vendégnek.  S hogy kipihenje utazása fáradalmait, énekkel, verssel és süteménnyel örvendeztették meg a jóságos öregembert.
Meghallgattuk a „Hull a pelyhes”, a „Száncsengő”, a „Szívünk rég ide vár”, a „Lassan jár Télapó” és az „Ember, ember, december” c. dalt. Elverselték Donászy Magda: Télapóhoz, Mentovics Éva: Mikulás-köszöntő, Galambos Bernadett: Ajándék c. versét, és a When Santa Claus Comes angol vers is elhangzott.

Mikulásnak nagyon tetszett valamennyi produkció, s viszonzásul minden alsósról felolvasta a mindent látó könyvéből, hogy kiről mi jót, s rosszat hallott, s természetesen szaloncukor is előkerült Mikulás zsákjából jutalmazásként.

S végül megígérte, hogy jövőre is ellátogat a radnótis kisdiákokhoz!

 

Szervező:
Sütöriné Hada Ildikó
alsós munkaközösség-vezető

A fényképek ide kattintva tekinthetőek meg!