Jégnap

„Fehér az út, jégvirág az ablakon,

és mások a meleg szobában ülnek

Én meg csúszom a csillogó havon.

Ilyenkor boldogság tölti ki a lelkem

és szabadság járja át a szívem….”

A korcsolyázás egy olyan szabadtéri sport, mely növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

Fittségünk, egészségünk szempontjából a korcsolyázás rendkívül jó hatással bír. Fokozza a stresszel szembeni ellenálló-képességünket egyrészt azzal, hogy a szabad levegőn végzett intenzív testmozgás serkenti a vérkeringést, a légző rendszert és az immunrendszert, másrészt emlékezetes élményt, társas kikapcsolódást nyújt. Fejleszti az egyensúlyérzéket és a koncentrálóképességet. Általa edzettebbé és egészségesebbé válhatunk.

Na meg persze gazdagabbakká… mármint nem anyagilag, hanem olyan emlékekkel, élményekkel töltekezve, amelyeket csak azok élhetnek át, akiknek van merszük kipróbálni, és ki is tartanak, hogy ezt a remek érzést megtapasztalják. Aki egyszer átadja magát a siklás örömének, az hamar beleszeret. Ugyanis mozgása a gyakorlás révén látványos fejlődésen megy keresztül, és a kezdeti nehézségek is hamar megtérülnek. A befektetett munka meghozza gyümölcsét, a megnövekedett önbizalmat és a könnyed mozgás örömét.

A korisok gyorsaságra, kitartásra tesznek szert, megtanulják gazdaságosan felhasználni, beosztani erejüket.

Mindezek megvalósítása érdekében, s mert iskolánkat sem kímélte az idei influenzajárvány iskolánk diákönkormányzata jégnapot szervezett. Ahol az alsó és felső tagozatos diákok pedagógusaikkal együtt hódolhattak ennek a gyönyörű téli sportnak. A kisebbek a Dunakapu téri mobil műjégpályán, a nagyobbak a Győri Műjégpályán.

Sokat estünk, keltünk, s jókat kacagtunk magunkon. Legfőképpen azonban fejlődtünk, mint közösség!

Jól vizsgáztunk toleranciából, segítőkészségből, egymásra való odafigyelésből, önfegyelemből!

Fárasztó, de tartalmas napot töltöttünk együtt! Jövőre megismételjük!

Sütöriné Hada Ildikó
DÖK-vezető